Spara pengar till barnen med SaveLend

Ge ditt barn en bra ekonomisk start på vuxenlivet genom att spara hos SaveLend. Oavsett om du sparar till ditt barns första lägenhet eller något helt annat hjälper vi dig hitta rätt.

Ge ditt barn en flygande ekonomisk start i livet!

Hur mycket kan du spara till ditt barn?

Med hjälp av vår sparkalkylator kan du se hur ditt barns sparande kan växa när dina pengar sätts i arbete på vår sparplattform. Vi har ställt in belopp motsvarande barnbidraget och 18 års period, men du kan såklart justera parametrarna startbelopp, månadsspar och sparhorisont för att se hur ditt kapital kan förändras över tid.

 

Målavkastningen för våra sparstrategier är 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield. Kalkylatorn är inställd på en förväntad avkastning på 7 % på investerat kapital på plattformen per år.

kr
kr
Jag vill spara i år

Varav ränta:

Varför ska du spara till ditt barn hos SaveLend?

Det finns såklart många anledningar till att sätta upp ett sparande till ditt barn. Det kan till exempel röra sig om insats till en lägenhet, körkort eller en utbildning. Många ser barnsparandet som en långsiktig investering, och kan därför tänka sig en högre risk (ju högre risk, desto större chans till avkastning). Att spara till ditt barn på ett vanligt bankkonto är också förenat med en typ av risk eftersom dina pengar sannolikt inte ökar i värde i takt med inflationen (som ligger normalt på cirka två procent per år). Att spara till ditt barn med möjlighet till avkastning är därför lika viktigt som vilket sparande som helst – och till skillnad från att spara i aktier eller fonder är ett sparande i krediter ofta ett stabilare alternativ. SaveLends målavkastning för våra Sparstrategier är 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield på investerat kapital efter kreditförluster och avgifter.

När det kommer till risk ska du tänka på att välja en nivå som du känner dig trygg med. Vill du veta mer om risker kan du läsa mer här.

Börja spara till ditt barn

Hur mycket bör du spara till dina barn per månad?

I genomsnitt sparar svenska föräldrar mellan 300-500 kronor per månad och barn. Hur mycket som är rimligt att spara beror naturligtvis på vilka förutsättningar som finns; hur lång tidshorisonten är, din inkomst och vad pengarna ska användas till. Sparar du till barnets körkort, bostad, en utbildning eller något annat? Tänk på att det viktiga inte är hur mycket du sparar, utan att sparandet faktiskt blir av.

Hos SaveLend rekommenderar vi en första insättning på minst 2000 kronor, därefter kan du välja hur stort eller litet belopp du månadssparar men en bra tumregel är att lägga undan delar av (eller hela) barnbidraget.

savelend_hur_satter_jag_in_pengar

När ska du börja spara till ditt barn?

Det är aldrig för sent att börja spara till ditt barn, men ju tidigare du börjar, desto bättre. Som tidigare nämnt beror det också till viss del på vad pengarna är tänkta att gå till. Om sparandet är ämnat att gå till en kontantinsats för ett boende krävs ett högre kapital än om pengarna ska gå till exempelvis ett körkort. 

Ditt barns möjlighet till stabil avkastning

I jämförelse med aktiemarknaden är att spara i krediter ofta stabilare. SaveLends sparstrategier har sedan starten levererat en stabil avkastning i linje med målavkastningen om 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield.

Oavsett hur långt du har kvar till pensionen finns det stor uppsida med en sparform som kan ge dig möjlighet till stabil avkastning på sikt. Spara pengar där de jobbar åt dig och inte tvärtom.

savelend_anslutna_kreditgivare

Börja spara till ditt barn med SaveLend i 4 enkla steg:

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Välj en eller flera av SaveLends spar- och investeringsprodukter
 3. 3
  Överför valfritt belopp
 4. 4
  Du sparar nu pengar till ditt barn automatiskt