Spara pengar till pensionen med SaveLend

Varje år avsätts 18,5 procent av din pensionsgrundande inkomst – det vill säga lön och andra skattepliktiga ersättningar – till din allmänna pension. Det finns emellertid goda anledningar att sätta upp ett privat sparande, inte minst eftersom inkomsten för många svenskar minskar drastiskt när man slutar arbeta; ett privat sparande ger möjligheter till att fortsätta leva på dina villkor.

Att spara pengar genom att öppna ett konto hos SaveLend är ett utmärkt komplement till din allmänna pension där du själv kan lägga undan delar av din inkomst idag för att, med avkastning över tid på din sida, säkra upp din framtida pension.

Pensionsspara i krediter!

Börja pensionsspara

Hur mycket kan du spara till pensionen?

Här kan du räkna fram ungefär hur mycket pension du kan få genom att spara med SaveLend. Justera parametrarna startbelopp, månadsspar och sparhorisont för att se hur ditt kapital kan förändras över tid.

 

Kalkylatorns uträkning utgår från den genomsnittliga avkastningen på investerat kapital på plattformen under de senaste 12 månaderna (efter kreditförluster och avgifter). Kom ihåg att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

kr
kr
Jag vill pensionsspara i år

Varav ränta:

Din möjlighet till stabil avkastning

I jämförelse med aktiemarknaden är att spara i krediter ofta stabilare. SaveLends målavkastning är 7-9 % per år på investerat kapital efter kreditförluster och avgifter, ett mål som vi varje år nått eller överträffat sedan lanseringen 2014.

Oavsett hur långt du har kvar till pensionen finns det stor uppsida med en sparform som kan ge dig möjlighet till stabil avkastning på sikt. Spara pengar där de jobbar åt dig och inte tvärtom.


 

 

joshua-coleman-ya-SNqL9Q-g-unsplash

Diversifiera ditt pensionssparande med SaveLend

I Sverige har du som arbetar rätt till allmän pension. Vissa arbetsgivare sätter även av en viss summa varje månad till tjänstepension, det är emellertid långt från alla arbetsgivare som erbjuder det. Oavsett om just din arbetsgivare erbjuder tjänstepension eller inte är ett privat pensionssparande alltid en god idé, särskilt i sparformer som ger dig avkastning på ditt sparade kapital. Så, vilket är det bästa sättet att spara pengar? Det finns många olika sätt att spara på, som aktier, fonder och krediter -  det viktigaste att tänka på är att inte lägga alla ägg i samma korg. Ett diversifierat sparande innebär alltså att du sprider dina risker.

Alla sparformer är knutna till någon form av risk; vare sig det är sparkontot, aktier eller krediter  hos SaveLend. När det kommer till sparkontot kan risken exempelvis vara att din avkastning är lägre än inflationen (som är ca 2 % per år) vilket skulle innebära att din köpkraft faktiskt minskar. Aktiemarknaden kan ha fantastiska år av tillväxt, men också djupa dalar och bubblor. Hos SaveLend är en risk att en låntagare till en kredit du investerar i inte har möjlighet att betala av sitt lån, men detta är också en risk som hanteras genom att ditt kapital automatiskt sparas i hundratals olika krediter med olika låntagare.

savelend_investera_i_krediter

Börja pensionsspara med SaveLend i 4 enkla steg:

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Överför valfritt belopp
 3. 3
  Använd våra standardinställningar eller skräddarsy din investeringsstrategi
 4. 4
  Dina pengar sparas automatiskt
Börja pensionsspara