Spara pengar till pensionen med SaveLend

Varje år avsätts 18,5 % av din pensionsgrundande inkomst – det vill säga lön och andra skattepliktiga ersättningar – till din allmänna pension. Det finns emellertid goda anledningar att sätta upp ett privat sparande, inte minst eftersom inkomsten för många svenskar minskar drastiskt när man slutar arbeta; ett privat sparande ger möjligheter till att fortsätta leva på dina villkor.

Att spara pengar genom att öppna ett konto hos SaveLend är ett utmärkt komplement till din allmänna pension där du själv kan lägga undan delar av din inkomst idag för att, med avkastning över tid på din sida, säkra upp din framtida pension. Pensionsspara i krediter!

Hur mycket kan du spara till pensionen?

Här kan du räkna fram ungefär hur mycket pension du kan få genom att spara med SaveLend. Justera parametrarna startbelopp, månadsspar och sparhorisont för att se hur ditt kapital kan förändras över tid.

 

Målavkastningen för våra sparstrategier är 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield. Kalkylatorn är inställd på en förväntad avkastning på 7 % på investerat kapital på plattformen per år.

kr
kr
Jag vill pensionsspara i år

Varav ränta:

Din möjlighet till stabil avkastning

I jämförelse med aktiemarknaden är att spara i krediter ofta stabilare. SaveLends målavkastning är 7-9 % per år på investerat kapital efter kreditförluster och avgifter, ett mål som vi varje år nått eller överträffat sedan lanseringen 2014.

Oavsett hur långt du har kvar till pensionen finns det stor uppsida med en sparform som kan ge dig möjlighet till stabil avkastning på sikt. Spara pengar där de jobbar åt dig och inte tvärtom.


 

 

joshua-coleman-ya-SNqL9Q-g-unsplash

Diversifiera ditt pensionssparande med SaveLend

I Sverige har du som arbetar rätt till allmän pension. Vissa arbetsgivare sätter även av en viss summa varje månad till tjänstepension, det är emellertid långt från alla arbetsgivare som erbjuder det. Oavsett om just din arbetsgivare erbjuder tjänstepension eller inte är ett privat pensionssparande alltid en god idé, särskilt i sparformer som ger dig avkastning på ditt sparade kapital. Så, vilket är det bästa sättet att spara pengar? Det finns många olika sätt att spara på, som aktier, fonder och krediter - det viktigaste att tänka på är att inte lägga alla ägg i samma korg. Ett diversifierat sparande innebär alltså att du sprider dina risker.

Alla sparformer är knutna till någon form av risk, vare sig det är sparkontot, aktier eller krediter hos SaveLend. När det kommer till sparkontot kan risken exempelvis vara att din avkastning är lägre än inflationen (som är ca 2 % per år) vilket skulle innebära att din köpkraft faktiskt minskar.

Aktiemarknaden kan ha fantastiska år av tillväxt, men också djupa dalar och bubblor. Hos SaveLend är en risk att en låntagare till en kredit du investerar i inte har möjlighet att betala av sitt lån, men detta är också en risk som hanteras genom att ditt kapital automatiskt sparas i hundratals olika krediter med olika låntagare.

savelend_investera_i_krediter

Börja spara till pensionen med SaveLend

När man sparar till pensionen är det bra att börja så tidigt som möjligt. Det behöver inte vara stora summor du sparar varje månad, men eftersom pensionen ligger i framtiden har just sparhorisonten en stor betydelse. Ju tidigare du börjar spara, desto bättre förutsättningar har du att få dina sparpengar att växa.

Med det sagt behöver du som är äldre och ännu inte börjat spara till pensionen känna dig modfälld. Du kan naturligtvis också börja spara även fast pensionen inte är så långt borta. Huvudsaken är i grund och botten att man sparar en viss summa varje månad. Att investera hos oss på SaveLend är ett sätt att spara till pensionen och eftersom den avkastning vi har levererat våra kunder har historiskt sett varit stabil har du bra möjligheter att få ditt sparkapital att växa.

savelend_money_shouldnt_sleep

Börja pensionsspara med SaveLend i 4 enkla steg:

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Välj en eller flera av SaveLends spar- och investeringsprodukter
 3. 3
  Överför valfritt belopp
 4. 4
  Dina pengar sparas automatiskt

Pensionssparande och ränta på ränta

Anledningen till att det är bra att påbörja sitt pensionssparande så snart man har möjlighet är det som heter ränta på ränta. När du investerar pengar hos oss på SaveLend kommer din avkastning i form av ränta. Den räntan får du utbetald till ditt SaveLend-konto och du kan antingen ta ut den till ditt bankkonto eller investera den igen. Om du investerar den igen kommer du att tjäna in ränta på den ränta du redan har fått. Ju längre period du gör det här desto högre kommer den totala avkastningen bli.

Det är också därför du inte behöver tänka att ett pensionssparande ska uppgå till enorma summor varje månad. Om du har en lång sparhorisont kommer även sparande på ett par hundralappar i slutändan bli ett större kapital. När du investerar i lån med oss på SaveLend kan du antingen välja att göra engångsinsättningar när du har möjlighet, eller du kan också starta ett automatiskt månadssparande. Tack vare det kan du spara till pensionen på det sätt som är lämpligast för din ekonomi.

savelend_investera_i_krediter