Spara pengar till barnbarn med SaveLend

Många mor- och farföräldrar har en önskan om att spara till sina barnbarns framtid. SaveLend erbjuder en utmärkt möjlighet att göra detta med våra sparstrategier. Målavkastningen för våra sparstrategier är 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield på investerat kapital efter kreditförluster och avgifter.

Ge ditt barnbarn en flygande ekonomisk start i livet!

Ge dina barnbarn en stark ekonomisk grund för deras framtid

Att kunna bidra till sina barnbarns välmående är en ädel gest, och ett sätt att ge dem en bra start i vuxenlivet är genom att ha ett sparande som de kan dra nytta av när tiden är inne. Sparande kan vara till nytta på många sätt. Det kan vara till en kontantinsats för ett hem eller för att finansiera ett äventyr som att resa runt i världen och samla minnen. Anledningen till sparandet behöver inte vara fastställd från början, men en sak är säker - ett sparande till barnbarnen kommer att uppskattas när de når vuxen ålder.

 

Om du är nyfiken på hur ditt sparande hos SaveLend kan utvecklas över tid, kan du använda vår sparkalkylator för att se en prognos över hur ditt sparbelopp kan växa. Genom att anpassa insättningar och sparhorisonter kan du enkelt visualisera hur även små insättningar kan generera betydande resultat.

 

Målavkastningen för våra sparstrategier är 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield. Kalkylatorn är inställd på en förväntad avkastning på 7 % på investerat kapital på plattformen per år.

kr
kr
Jag vill spara i år

Varav ränta:

SaveLend - ett bekvämt och enkelt sätt att spara till barnbarnen

Sparande till barnbarnen ska vara okomplicerat och helst sköta sig självt när du väl har kommit igång. Att inleda sparandet med SaveLend är en smidig process. Du behöver bara öppna ett konto och ställa in din investeringsstrategi (Balanserad, Yield eller Frihet) för sparandet, sedan är du igång.

När du har ett konto hos SaveLend kan du själv välja om du vill göra engångsinsättningar eller om du vill ha ett månadssparande. Månadsvis sparande innebär att ett förbestämt belopp automatiskt dras från ditt konto varje månad. Standardinställningen är att all avkastning återinvesteras, vilket innebär att en betydande del av sparandet sker automatiskt. Självklart kan du även göra sporadiska insättningar när du känner för det, till exempel i samband med dina barnbarns födelsedagar.

Börja spara till ditt barn

Hur mycket pengar bör man spara till barnbarnen?

Att komma igång med sparandet till barnbarnen är möjligt oavsett storleken på det belopp du har råd att avsätta. Det är viktigt att förstå att det inte krävs stora månatliga insättningar. Vid sparande är tidshorisonten avgörande. Ju längre pengarna får växa, desto större avkastning kan de generera på lång sikt. Därmed kan även mindre insättningar vara värdefulla i det långa loppet. Vår rekommendation är dock att sätta in minst 2 000 kronor som en första insättning, eftersom vår plattform då får tillräckligt med kapital för att sprida dina investeringar över hundratals olika krediter. På så sätt uppnår du en bra riskspridning och ger dig själv rätt förutsättningar för att lyckas.

Hos SaveLend kan du sätta in med följande insättningsmetoder:

 • Swish (minsta belopp 500kr)
 • Trustly (inget minimibelopp)
 • Banköverföring (inget minimibelopp)

Det finns ingen fastsatt tidpunkt för att påbörja sparandet till barnbarnen, oavsett deras ålder. Det viktigaste är att faktiskt påbörja sparandet och hålla i det. Genom att göra kloka investeringar, ha en lång tidshorisont, och sprida riskerna så mycket som möjligt, kan du skapa de bästa förutsättningarna för att gynna såväl dig som dina barnbarn. 

savelend_hur_satter_jag_in_pengar

Tips för de som vill spara till barnbarnen

Alla investeringar medför en viss grad av risk, inklusive sparande till barnbarnen. Det finns några grundläggande principer att följa för att uppnå de önskade ekonomiska resultaten.

Sprid riskerna

Alla investeringar medför viss risk, inklusive aktier, fonder och krediter. Kärnan i att minimera risk vid investeringar är diversifiering, vilket innebär att man fördelar sitt kapital över olika investeringar istället för att lägga alla ägg i samma korg. På SaveLend tar vi detta koncept ett steg längre genom att erbjuda en rad olika kredittyper och automatiserade investeringsalternativ för att ytterligare sprida ut riskerna. Som investerare hos oss kommer ditt kapital automatiskt att fördelas över flera olika lån, vilket ger både bredare riskspridning och fler valmöjligheter.

Utnyttja ränta-på-ränta-effekten

Utöver riskfördelning är det viktigt att förstå hur du kan optimera avkastningen på ditt sparande. Detta innebär att du kan dra nytta av ränta-på-ränta-effekten. Genom att återinvestera den genererade avkastningen får du möjlighet att tjäna ännu mer avkastning i framtiden.

Ditt barnbarns möjlighet till stabil avkastning

I jämförelse med aktiemarknaden är att spara i krediter ofta stabilare. SaveLends sparstrategier har sedan starten levererat en stabil avkastning i linje med målavkastningen om 6,5-7,5 % för Balanserad och 8,0-10,0 % för Yield.

Oavsett hur långt du har kvar till pensionen finns det stor uppsida med en sparform som kan ge dig möjlighet till stabil avkastning på sikt. Spara pengar där de jobbar åt dig och inte tvärtom.

savelend_anslutna_kreditgivare

Börja spara till ditt barnbarn med SaveLend i 4 enkla steg:

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Välj en eller flera av SaveLends spar- och investeringsprodukter
 3. 3
  Överför valfritt belopp
 4. 4
  Du sparar nu pengar till ditt barnbarn automatiskt