Spara till en miljon

Har du ett sparmål gäller det att göra kloka investeringar för att kunna öka kapitalet så mycket som möjligt. Att spara handlar inte bara om att lägga undan en summa, utan också om att veta vilka möjligheter det finns för att faktiskt få beloppet att öka i storlek, utöver att du naturligtvis ökar summan varje gång du sparar pengar på ett eller annat sätt.

För många är det en stor sak att tänka sig att man skulle kunna spara till en miljon, och med rätt val av investerings- och sparformer är det också en möjlighet. Väljer du att använda oss på SaveLend för att kunna spara till en miljon har du kommit en bra bit på vägen.

 • 8,13 % genomsnittlig avkastning på investerat kapital senaste 12 mån

 • Diversifiera ditt sparande genom att spara i krediter

 • Välj månadssparande eller engångsinsättning

Skapa konto

Hur snabbt kan man spara till en miljon?

Hur snabbt det går att spara ihop till en miljon beror naturligtvis på flera olika faktorer. Genom att prova fylla i olika startbelopp och månadssparande i vår sparkalkylator kan du se hur snabbt du kan spara ihop till en miljon genom att använda vår plattform. Vidare justerar du också din sparhorisont för att se hur olika utgångslägen påverkar hur snabbt du når miljonen.

kr
kr
Jag vill investera i år

Varav ränta:

SaveLend - Hur lång tid tar det att spara till en kontantinsats?

När ska man börja spara till miljonen?

Ju snabbare du börjar spara till miljonen, desto snabbare går det naturligtvis att nå målet. Men, huvudsaken är att du börjar. Hur stora belopp du kan spara varje månad har självklart också en effekt på när du når resultatet, men som med allt annat sparande gäller det att komma ihåg att det allra viktigaste är att man börjar och har ett regelbundet sparande. När man vill nå en större sparad summa är även sparhorisonten viktig, alltså hur länge du kan tänka dig att låta pengarna ligga någon annanstans istället för att ta ut dem till ditt vanliga konto. 

Att spara 100 kronor i månaden är bättre än att inte spara någonting alls. Med andra ord går det att anpassa hur mycket du sparar enligt din aktuella ekonomi, så länge du sparar något har du också en chans att på sikt spara till en miljon.

En sak som många tänker är att det kan vara för sent att börja spara för att kunna nå en miljon, men så är alltså inte fallet! Det allra viktigaste är kort och gott att du kommer igång, gör val gällande sparformer och sedan kan se pengarna ge avkastning.

Så kan du göra för att lyckas spara till en miljon

Här kommer några allmäna tips om saker och ting du bör tänka på för att få ett bra sparande och uppnå dina mål!

 • Räntan hjälper dig på vägen

  Om du skulle spara pengar i madrassen kommer du alltid bara ha exakt den summa pengar som du har placerat där. Du kommer inte få summan att öka på något annat sätt än genom att sticka in fler mynt eller sedlar. Väljer du istället att investera pengarna så har du stor nytta av den ränta du tjänar in. För att så snabbt som möjligt kunna spara till en miljon behöver du tänka på det som kallas för “ränta på ränta”. Hur mycket ränta du kan få på ditt sparande varierar, bland annat på vilka investerings- eller sparformer du väljer. 

 • Återinvestera räntan

  Den ränta du tjänar in på ditt sparade kapital kan du välja att återinvestera. Det är när du gör det som du kan dra nytta av ränta på ränta. Du får nämligen inte bara ränta på de pengar du själv satt in om du återinvesterar beloppet, utan du får också ränta på den ränta du redan har fått. Väljer du att spara till en miljon hos SaveLend kommer all ränta du tjänar in att återinvesteras om du inte aktivt väljer att inte göra så. Det gör att vår plattform kan hjälpa dig att nå ditt mål snabbare.

 • Diversifiera sparandet

  En annan gyllene regel som gäller sparande är att inte lägga alla ägg i samma korg. I korthet kan man säga att det exempelvis sällan är att rekommendera att placera alla pengar i en och samma aktie. Det kan gå bra, men det kan också sluta med att du blir av med hela sparkapitalet. Det du ska sikta på istället är att sprida dina risker.

  Vissa investeringsformer är förenade med högre risk än andra, men genom att sprida ut dina investeringar på olika håll sprider du också dina risker – och det är något du alltid ska sträva efter. Du kan exempelvis spara en del på ett sparkonto, en del i aktier och fonder och investera en del på vår sparplattform i olika krediter

 • Det viktigaste av allt? att börja!

  Som vi tidigare nämnt, det viktigaste av allt för dig som vill spara till en miljon är att du kommer igång!

  Tack och lov är det något som går snabbt och enkelt att göra på SaveLend.

  Du kan skapa ett konto redan i dag, göra din första insättning och inställningar för hur ditt sparande ska hanteras, och sedan är du igång!

  Kom igång på 5 minuter

Kom igång i 4 steg:

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Välj en eller flera av SaveLends spar- och investeringsprodukter
 3. 3
  Överför valfritt belopp
 4. 4
  Dina pengar sparas automatiskt i krediter och genererar avkastning