Spara till 100 000 kr

Om du har ett mål att spara ihop 100 000 kr är det viktigt att göra genomtänkta investeringar för att maximera ditt kapitals tillväxt. Sparande handlar inte enbart om att sätta undan pengar, utan även om att förstå vilka alternativ du har för att få ditt sparade belopp att växa, förutom de regelbundna insättningarna du gör.

Att sätta ett mål om att spara 100 000 kr kan verka ambitiöst, men med rätt strategi för sparande och investeringar är det fullt möjligt att uppnå. Genom att välja SaveLend som din plattform för att nå ditt sparande på 100 000 kr tar du ett viktigt steg mot att realisera ditt mål.

 • Dra nytta av ränta-på-ränta-effekten

 • Diversifiera ditt sparande genom att spara i krediter

 • Välj månadssparande eller engångsinsättning

Skapa konto

Hur snabbt kan man spara till 100 000 kr?

Tiden det tar att spara ihop 100 000 kr beror på flera variabler. Använd vår räntekalkylator för att testa olika kombinationer av startkapital och månatliga sparbelopp - för att se hur du kan spara ihop 100 000 kr. Kom ihåg att längden på din sparperiod också är avgörande för hur fort du kan nå ditt mål att spara till 100 000 kr.

kr
kr
Jag vill investera i år

Varav ränta:

Hur snabbt kan man spara till 100 000 kronor?

Kom igång med sparandet

Att inleda din sparbana mot målet på 100 000 kr, oavsett om det är för en bil, drömresan eller en kontantinsats till ett nytt hem, börjar med att sätta upp en tydlig plan. Första steget är att bestämma hur mycket du kan och vill spara varje månad. Det är viktigt att beloppet är realistiskt så att du kan hålla dig till din sparplan utan att det påverkar din dagliga ekonomi negativt.

Nästa steg är att välja rätt sparform som passar dina behov och ditt sparande. Det kan vara allt från ett sparkonto med hög ränta till andra investeringsalternativ som aktier eller fonder, beroende på din risktolerans och sparhorisont. Att sprida riskerna genom att diversifiera dina investeringar kan också vara en klok strategi.

Regelbundna insättningar är nyckeln till framgång. Automatisera ditt sparande genom att ställa in en fast överföring till ditt sparkonto eller investeringskonto direkt efter att lönen kommit in. Detta gör sparandet enkelt och hjälper dig att undvika frestelsen att spendera pengarna på annat.

Glöm inte att regelbundet följa upp och utvärdera ditt sparande. Livsomständigheter förändras och det kan finnas behov av att justera ditt månadssparande eller dina investeringar för att hålla dig på rätt spår mot ditt mål på 100 000 kr.

Kom ihåg, att spara handlar inte bara om pengarna. Det är också ett sätt att investera i din framtid och förverkliga dina drömmar, vare sig det handlar om en ny bil, en minnesvärd resa eller starten på ditt nya hem.

Så kan du göra för att lyckas spara till en miljon

Här kommer några allmäna tips om saker och ting du bör tänka på för att få ett bra sparande och uppnå dina mål!

 • Räntan hjälper dig på vägen

  Om du skulle spara pengar i madrassen kommer du alltid bara ha exakt den summa pengar som du har placerat där. Du kommer inte få summan att öka på något annat sätt än genom att sticka in fler mynt eller sedlar. Väljer du istället att investera pengarna så har du stor nytta av den ränta du tjänar in. För att så snabbt som möjligt kunna spara till en miljon behöver du tänka på det som kallas för “ränta på ränta”. Hur mycket ränta du kan få på ditt sparande varierar, bland annat på vilka investerings- eller sparformer du väljer. 

 • Återinvestera räntan

  Den ränta du tjänar in på ditt sparade kapital kan du välja att återinvestera. Det är när du gör det som du kan dra nytta av ränta på ränta. Du får nämligen inte bara ränta på de pengar du själv satt in om du återinvesterar beloppet, utan du får också ränta på den ränta du redan har fått. Väljer du att spara till en miljon hos SaveLend kommer all ränta du tjänar in att återinvesteras om du inte aktivt väljer att inte göra så. Det gör att vår plattform kan hjälpa dig att nå ditt mål snabbare.

 • Diversifiera sparandet

  En annan gyllene regel som gäller sparande är att inte lägga alla ägg i samma korg. I korthet kan man säga att det exempelvis sällan är att rekommendera att placera alla pengar i en och samma aktie. Det kan gå bra, men det kan också sluta med att du blir av med hela sparkapitalet. Det du ska sikta på istället är att sprida dina risker.

  Vissa investeringsformer är förenade med högre risk än andra, men genom att sprida ut dina investeringar på olika håll sprider du också dina risker – och det är något du alltid ska sträva efter. Du kan exempelvis spara en del på ett sparkonto, en del i aktier och fonder och investera en del på vår sparplattform i olika krediter

 • Det viktigaste av allt? att börja!

  Som vi tidigare nämnt, det viktigaste av allt för dig som vill spara till en miljon är att du kommer igång!

  Tack och lov är det något som går snabbt och enkelt att göra på SaveLend.

  Du kan skapa ett konto redan i dag, göra din första insättning och inställningar för hur ditt sparande ska hanteras, och sedan är du igång!

  Kom igång på 5 minuter

Kom igång i 4 steg:

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Välj en eller flera av SaveLends spar- och investeringsprodukter
 3. 3
  Överför valfritt belopp
 4. 4
  Dina pengar sparas automatiskt i krediter och genererar avkastning