Om SaveLend - Lunar
affären

Våren 2023 förvärvade SaveLend Group danska Lunar Banks hela peer to peer-verksamhet (P2P) som varit i deras ägo sedan 2021. Det innebar att samtliga kundrelationer, både investerare och låntagare, samt varumärket och domänen Lendify.se (.fi, .com, .dk, och .no) övergick till SaveLend.

I början av sommaren 2023 godkände det danska Finanstilsynet, Danmarks motsvarighet till Finansinspektionen affären. Beslutet innebar att det villkor som låg till grund för affären var uppfyllt och att förvärvet därmed kunde genomföras enligt plan.

Mer om affären

Tillgängliga tjänster för Lendify investerare

Strax efter godkännandet migrerades alla Lendify investerare över till SaveLends egenutvecklade plattform och sedan dess kan de ta del av vårt hela sparerbjudande:

 • Sparstrategier

  Sprid dina risker genom att investera i flertalet olika strategier och  kredittyper.

 • Automatiska investeringar

  Investera automatiskt med hjälp av vår ränterobot som placerar dina pengar i olika krediter utifrån den strategi du valt.

 • Månadsspar

  Bygg upp dina besparingar automatiskt och få ränta på ränta effekt.

 • Bonussystem
  Få reducerad serviceavgift och avgift på andrahandsmarknaden.
 • Andrahandsmarknad
  Du har möjlighet att sälja dina investeringar på andrahandsmarknaden ifall du vill få loss ditt kapital snabbt. Fungerar delvis för Lendify depåer idag.
 • Refer a friend

  Bjud in en vän, så tjänar både du och din vän upp till 600 SEK när din vän skapar ett konto och fullföljer villkoren inom 30 dagar.

 • Automatiska överföringar mellan depåer

  Denna funktion gör att du kan aktivera automatiska överföringar av oinvesterat kapital mellan dina depåer på plattformen. Om du vill kan du välja att föra över kapital från flera depåer till en och ta del av ränta-på-ränta-effekten.

Framtiden

Sedan migrationen arbetar SaveLend hela tiden med förbättringar för våra nya investerare. För tillfället håller vi på och automatiserar andrahandsmarknaden för Lendify-krediter och redan idag är det möjligt att lista sitt kreditinnehav på plattformen till försäljning. 

savelend_anslutna_kreditgivare

Mer information

Vill du veta mer om Lunar/Lendify affären hittar du våra press releases här. Är du en före detta Lendify P2P investerare och har frågor kring själva överflytten? Här hittar du vår FAQ