Fasträntekonto - Spara med 6 % ränta

SaveLends Fasträntekonto ger dig 6 % fast ränta på 12 månader.
Spara tryggt och enkelt helt utan överraskningar.
Läs mer

SaveLend Fast –
Spara med 6 % ränta

SaveLend Fast ger dig 6 % fast ränta på 12 månader.
Spara tryggt och enkelt helt utan överraskningar.

SaveLend Fast - högre ränta än vanliga sparkonton!

Med SaveLend Fast får du ett helt förutsägbart sparande. Du binder ditt kapital i minst 12 månader och får en fast avkastning på 6 % efter löptiden. Lägsta insättning för att spara i SaveLend Fast är 10 000 kr och högsta insättning är 2 000 000 kr. 

 • tryggt-round

  Tryggt

  Du vet exakt vad du får

 • enkelt-round

  Enkelt

  Skapa ditt konto på ett par minuter

 • attraktivt-round

  Attraktivt

  Högre ränta än vanliga sparkonton

Hur fungerar SaveLend Fast?

Här kan du läsa mer om hur det går till när du sparar med SaveLend Fast.
 • Fast ränta

  Kapitalet investeras i krediter, likt övriga investeringsprodukter på SaveLends sparplattform. Skillnaden är en form av vinstdelning för att du ska få en fast avkastning om 6 % på 12 månader. Skulle portföljen leverera en avkastning under 6 % skjuter SaveLend till kapital för att avkastningen ska nå upp till 6 %. Skulle portföljen istället avkasta över 6 %, behåller SaveLend den överskjutande delen.

 • SaveLend Kapitalskydd

  När du använder SaveLend Fast omfattas ditt kapital inte av den statliga insättningsgarantin men av ett inbyggt kapitalskydd. Det betyder att även om SaveLend mot förmodan skulle hamna på obestånd så är ditt sparande inte förbrukat. Med SaveLend Fast investeras dina pengar i en rad olika lån hos flera olika låntagare, och det är dig och inte SaveLend som låntagarna är skyldiga att betala tillbaka pengarna till. Oavsett vad som händer med SaveLend har du som investerare alltså rätt att få återbetalningar och ränta som vanligt från låntagarna. Detta innebär också att det hos oss inte finns någon övre gräns på 1 050 000 kronor för kapitalskyddet, som det gör för konton med statlig insättningsgaranti.

piggy_giant_banks-800px

Frågor eller funderingar?

Skulle du ha några frågor eller funderingar så hittar du de vanligaste frågorna med svaren nedan. Fler frågor och svar hittar du i vår FAQKlicka här för att kontakta vår kundtjänst.

 • När du använder SaveLend Fast omfattas du av vårt Kapitalskydd. Det betyder att även om SaveLend hamnar på obestånd så är ditt sparande INTE förbrukat. Med SaveLend Fast investeras nämligen dina pengar i en rad olika lån hos en rad olika låntagare och det är DIG och inte SaveLend som låntagaren är skyldiga att betala tillbaka pengarna till. Låntagarnas betalningar fortsätter alltså att återbetalas till dig tills dina pengar är tillbaka på kontot. Det betyder att hos oss finns ingen övre gräns om 1 050 000 kronor som det gör med konton med Statlig Insättningsgaranti.

 • Allt som krävs är att du:
  - är minst 18 år gammal
  - skapar eller har ett SaveLend konto
  - fyller i kundkännedomsinformationen
  - accepterar våra vanliga villkor
  - kan sätta in svenska kronor på kontot

 • Med SaveLend Fast binder du pengarna i 12 eller 24 månader, du väljer själv. När löptiden har löpt får du pengarna utbetalda till din transferdepå som skapas automatiskt när du skapar SaveLend Fast.

 • Du måste ha ett konto hos SaveLend för att kunna börja spara. Klicka här för att öppna ett konto. När du har ett konto väljer du "skapa ny depå" och följ de kommande stegen. 

question_marks-sl-800px

Kom igång på fem minuter!

 1. 1
  Skapa ett konto hos SaveLend
 2. 2
  Välj SaveLend Fast
 3. 3
  Fyll i belopp och antal månader
 4. 4
  Överför belopp
fia-ears-cutout-1280px